DERS KAYIT TARİHLERİ;

• Ders kayıtları 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak olup, dersler 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacaktır.
  • Ders ekleme-bırakma ve özel öğrenci kayıtları 5-6 Ekim 2023 tarihleri arasındadır. Ders ekleme-bırakma tarihlerinde ders kaydı yapılamayacaktır.

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

DERS KAYIT İŞLEMLERİ;

• Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 13. Maddesinde belirtildiği üzere;
  • Ders kayıtları akademik takvimde belirlenen tarihler arasında Öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapılacaktır.
  • Ders kaydı işlemlerinin tümünden öğrenciler sorumlu olup, bu işlemleri kendileri yapmakla yükümlüdürler.
  • Kaydınızı kesinleştirip kontrol ettikten sonra danışman onayına sunmayı ve Danışmanınızın ders kaydınızı onaylayıp onaylamadığını kontrol etmeyi unutmayınız.

ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER;

• Üniversitemize yeni kayıt olan birinci sınıf öğrencilerinin e-kayıt sistemine (öğrenci bilgi sistemi'ne) giriş yaparak ders kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.
  • Öğrenci e-kayıt sistemine (öğrenci bilgi sistemi'ne) giriş için kullanıcı adınız öğrenci numaranız, şifrenizi ise; aşağıda belirtilen öğrenci e-kayıt sistemi'ne giriş için tıklayınız yazan alandan giriş yaparak şifre sıfırlama alanından gerekli alanları doldurarak alabilirsiniz. Ayrıca bu alandan e-devlet girişi ile de öğrenci e-kayıt sisteminize giriş yapabilirsiniz.
  • Öğrenci numaranızı bilmiyorsanız öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız. (2023-2024'de ilk defa kayıt yapan öğrenciler için)

E-KAYIT (ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ) SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

DERS KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

UZAKTAN EĞİTİM İŞLEMLERİ;

• 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında uzaktan eğitim yoluyla alınacak dersler için GAUZEM’e giriş e-kayıt sayfanıza giriş için kullandığınız kullanıcı adı ve şifre ile aynıdır.
  • Ders kayıtlarımız bittikten sonra öğrencilerimiz GAUZEM tarafından GAUZEM Bilgi Sistemine toplu olarak aktarılacaktır. Uzaktan eğitim derslerine girilse dahi e-kayıt bilgi sisteminde bulunmayan dersler ile ilgili hiçbir işlem yapılmayacaktır. Bu nedenle lütfen e-kayıt sayfanızdaki kaydınızı kesinleştirip kontrol ettikten sonra danışman onayına sunmayı ve Danışmanınızın ders kaydınızı onaylayıp onaylamadığını kontrol etmeyi unutmayınız.

GAUZEM Bilgi Sistemine giriş için tıklayınız.